25 Oca, 2023

KVKK 3 Yeni Veri İhlali Yayınladı

Yalova Uzmanlar Sağlık Hizmetleri San.Paz.Tic.A.Ş Veri İhlal Bildirimi

6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu’nun (“Kanun”) Veri Güvenliğine İlişkin Yükümlülükler başlıklı 12/5 amir hükmü uyarınca veri sorumlusunun işlediği kişisel verilerin hukuka aykırı yollarla üçüncü kişiler tarafından ele geçirilmesin durumuna müteakip olarak en kısa sürede uygun yollarla ilgilisine ve Kişisel Verileri Koruma Kuruluna (“Kurul”) bildirmesi yükümlülüğü bulunmaktadır.

Veri sorumlusu sıfatına haiz olan Yalova Uzmanlar Sağlık Hizmetleri San.Paz.Tic.A.Ş  tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na (“Kurum”) bildirilen ve 5 Ocak  2023 tarihinde Kurumun internet sitesinden paylaşılan veri ihlal bildirimde özetle;

  • Veri sorumlusu tarafından personel ve muhasebe işlemleri için kullanılan programın veri sorumlusunun bir şubesine kurulumu sırasında kısa süreli port açıklığı sebebiyle siber saldırıya uğradığı,
  • Siber saldırı sonucu program içeriğindeki verilerin silindiği,
  • İhlalden etkilenen ilgili kişi gruplarının çalışanlar ve hastalar olduğu,
  • İhlalden çalışanlara ait ad-soyad, T.C. kimlik numarası, adres, fotoğraf, mesleki bilgiler ve kan grupları kişisel verilerinin etkilendiği, hastalara ait fatura bilgilerinin içerisinde yer alan ad, soyad bilgilerinin etkilendiği,
  • İlgili programın 2012 yılından beri kullanıldığı, söz konusu programın içeriğinde tahmini 2.000.000 kayıt bulunduğu,
  • İlgili kişilerin 0226-811-22-44 telefon numarasından ve info@oyh.com.tr adresinden bilgi alabileceği ifade edilmiştir.

Veri İhlal Bildirimi Kararına bu link üzerinden ulaşabilirsiniz: KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURUMU | KVKK | Kamuoyu Duyurusu (Veri İhlali Bildirimi) – Yalova Uzmanlar Sağlık Hizmetleri San.Paz.Tic.A.Ş

Reon Sağlık Hizmetleri İnş. Tur. San ve Tic. A.Ş. (Özel Aktif Hastanesi)

Veri sorumlusu sıfatına haiz olan Reon Sağlık Hizmetleri İnş. Tur. San ve Tic. A.Ş.(Özel Aktif Hastanesi) tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na (“Kurum”) bildirilen ve 5 Ocak  2023 tarihinde Kurumun internet sitesinden paylaşılan veri ihlal bildirimde özetle;

  • Veri sorumlusu tarafından personel ve muhasebe işlemleri için kullanılan programın veri sorumlusunun bir şubesine kurulumu sırasında kısa süreli port açıklığı sebebiyle siber saldırıya uğradığı,
  • Siber saldırı sonucu program içeriğindeki verilerin silindiği,
  • İhlalden etkilenen ilgili kişi gruplarının çalışanlar ve hastalar olduğu,
  • İhlalden çalışanlara ait ad-soyad, T.C. kimlik numarası, adres, fotoğraf, mesleki bilgiler ve kan grupları kişisel verilerinin etkilendiği, hastalara ait fatura bilgilerinin içerisinde yer alan ad, soyad bilgilerinin etkilendiği,
  • İlgili programın 2012 yılından beri kullanıldığı, söz konusu programın içeriğinde tahmini 2.000.000 kayıt bulunduğu,
  • İlgili kişilerin 0226-811-22-44 telefon numarasından ve info@oyh.com.tr adresinden bilgi alabileceği

ifade edilmiştir.

“Veri İhlal Bildirimi Kararına bu link üzerinden ulaşabilirsiniz: KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURUMU | KVKK | Kamuoyu Duyurusu (Veri İhlali Bildirimi) – Reon Sağlık Hizmetleri İnş. Tur. San ve Tic. A.Ş.(Özel Aktif Hastanesi)

Okko Sağlık Turizm İnşaat San. ve Tic. A.Ş.

Veri sorumlusu sıfatına haiz olan Okko Sağlık Turizm İnşaat San. ve Tic. A.Ş. tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na (“Kurum”) bildirilen ve 5 Ocak 2023 tarihinde Kurumun internet sitesinden paylaşılan veri ihlal bildirimde özetle;

  • Veri sorumlusu tarafından personel ve muhasebe işlemleri için kullanılan programın veri sorumlusunun bir şubesine kurulumu sırasında kısa süreli port açıklığı sebebiyle siber saldırıya uğradığı,
  • Siber saldırı sonucu program içeriğindeki verilerin silindiği,
  • İhlalden etkilenen ilgili kişi gruplarının çalışanlar ve hastalar olduğu,
  • İhlalden çalışanlara ait ad-soyad, T.C. kimlik numarası, adres, fotoğraf, mesleki bilgiler ve kan grupları kişisel verilerinin etkilendiği, hastalara ait fatura bilgilerinin içerisinde yer alan ad, soyad bilgilerinin etkilendiği,
  • İlgili programın 2012 yılından beri kullanıldığı, söz konusu programın içeriğinde tahmini 10.000 kayıt bulunduğu,
  • İlgili kişilerin 0226-811-22-44 telefon numarasından ve info@oyh.com.tr adresinden bilgi alabileceği

ifade edilmiştir.

“Veri İhlal Bildirimi Kararına bu link üzerinden ulaşabilirsiniz: KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURUMU | KVKK | Kamuoyu Duyurusu (Veri İhlali Bildirimi) – Okko Sağlık Turizm İnşaat San. ve Tic. A.Ş.


Siber Güvenlik, Dijital Dönüşüm, MSSP, Sızma Testi, KVKK, GDPR, ISO 27001, ISO 27701 ve DDO Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi başlıklarıyla ilgili teklif almak için lütfen tıklayın.


 

İçerik Hakkında:
KVKK'nın yayınlaıdğı 3 ihlal bildirimi hakkında detayları burada bulabilirsiniz.
Sosyal Medyada Paylaş:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram