09 May, 2024

KVKK 4 Yeni Veri İhlali Yayınladı

Veri İhlali Bildirimi – Abi International Dış Ticaret Limited Şirketi

Veri sorumlusu sıfatını haiz Abi International Dış Ticaret Limited Şirketi tarafından Kişisel Verileri Koruma Kuruluna iletilen veri ihlal bildiriminde özetle;

  • Bir siber saldırı sonucunda ihlalin gerçekleştiği, şirket verilerinin bir kısmının şifrelendiği ve veri sorumlusundan fidye talep edildiği,
  • İhlalin 13.04.2024 tarihinde başladığı ve 22.04.2024 tarihinde tespit edildiği,
  • İhlalden etkilenen kişisel veri kategorilerinin; kimlik, iletişim, lokasyon, özlük, hukuki işlem, müşteri işlem, fiziksel mekân güvenliği, işlem güvenliği, risk yönetimi, finans, mesleki deneyim, pazarlama, görsel ve işitsel kayıtlar olduğu,
  • İhlalden etkilenen özel nitelikli kişisel veri kategorilerinin; kılık ve kıyafet, sağlık bilgileri, biyometrik veri, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleri olduğu,
  • İhlalden etkilenen kişi ve kayıt sayısının tespit edilemediği,
  • İhlalden etkilenen ilgili kişi gruplarının; çalışanlar, müşteriler ve potansiyel müşteriler olduğu,
  • İlgili kişilerin, [email protected] kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi aracılığıyla veri ihlali hakkında bilgi alabilecekleri

bilgilerine yer verilmiştir.

Konuya ilişkin inceleme devam etmekle birlikte, Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 02.05.2024 tarih ve 2024/690 sayılı Kararı ile söz konusu veri ihlal bildiriminin Kurumun internet sitesinde ilan edilmesine karar verilmiştir.

Haber Kaynağı: KVKK Kamuoyu Duyurusu (Veri İhlali Bildirimi)

Veri İhlali Bildirimi – Akıl Plastik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

Veri sorumlusu sıfatını haiz Akıl Plastik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından Kişisel Verileri Koruma Kuruluna iletilen veri ihlal bildiriminde özetle;

  • Bir siber saldırı sonucunda ihlalin gerçekleştiği, şirket verilerinin bir kısmının şifrelendiği ve veri sorumlusundan fidye talep edildiği,
  • İhlalin 13.04.2024 tarihinde başladığı ve 22.04.2024 tarihinde tespit edildiği,
  • İhlalden etkilenen kişisel veri kategorilerinin; kimlik, iletişim, lokasyon, özlük, hukuki işlem, müşteri işlem, fiziksel mekân güvenliği, işlem güvenliği, risk yönetimi, finans, mesleki deneyim, pazarlama, görsel ve işitsel kayıtlar olduğu,
  • İhlalden etkilenen özel nitelikli kişisel veri kategorilerinin; kılık ve kıyafet, sağlık bilgileri, biyometrik veri, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleri olduğu,
  • İhlalden etkilenen kişi ve kayıt sayısının tespit edilemediği,
  • İhlalden etkilenen ilgili kişi gruplarının; çalışanlar, müşteriler ve potansiyel müşteriler olduğu,
  • İlgili kişilerin, [email protected] kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi aracılığıyla veri ihlali hakkında bilgi alabilecekleri

bilgilerine yer verilmiştir.

Konuya ilişkin inceleme devam etmekle birlikte, Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 02.05.2024 tarih ve 2024/693 sayılı Kararı ile söz konusu veri ihlal bildiriminin Kurumun internet sitesinde ilan edilmesine karar verilmiştir.

Haber Kaynağı: KVKK Kamuoyu Duyurusu (Veri İhlali Bildirimi)

Veri İhlali Bildirimi – Armoni Pazarlama ve Plastik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi

Veri sorumlusu sıfatını haiz Armoni Pazarlama ve Plastik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi tarafından Kişisel Verileri Koruma Kuruluna iletilen veri ihlal bildiriminde özetle;

  • Bir siber saldırı sonucunda ihlalin gerçekleştiği, şirket verilerinin bir kısmının şifrelendiği ve veri sorumlusundan fidye talep edildiği,
  • İhlalin 13.04.2024 tarihinde başladığı ve 22.04.2024 tarihinde tespit edildiği, 
  • İhlalden etkilenen kişisel veri kategorilerinin; kimlik, iletişim, lokasyon, özlük, hukuki işlem, müşteri işlem, fiziksel mekân güvenliği, işlem güvenliği, risk yönetimi, finans, mesleki deneyim, pazarlama, görsel ve işitsel kayıtlar olduğu,
  • İhlalden etkilenen özel nitelikli kişisel veri kategorilerinin; kılık ve kıyafet, sağlık bilgileri, biyometrik veri, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleri olduğu,
  • İhlalden etkilenen kişi ve kayıt sayısının tespit edilemediği,
  • İhlalden etkilenen ilgili kişi gruplarının; çalışanlar, müşteriler ve potansiyel müşteriler olduğu,
  • İlgili kişilerin, [email protected] kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi aracılığıyla veri ihlali hakkında bilgi alabilecekleri

bilgilerine yer verilmiştir.

Konuya ilişkin inceleme devam etmekle birlikte, Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 02.05.2024 tarih ve 2024/694 sayılı Kararı ile söz konusu veri ihlal bildiriminin Kurumun internet sitesinde ilan edilmesine karar verilmiştir.

Haber Kaynağı: KVKK Kamuoyu Duyurusu (Veri İhlali Bildirimi)

Veri İhlali Bildirimi – Hamra Global Dış Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi

Veri sorumlusu sıfatını haiz Hamra Global Dış Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi tarafından Kişisel Verileri Koruma Kuruluna iletilen veri ihlal bildiriminde özetle;

  • Bir siber saldırı sonucunda ihlalin gerçekleştiği, şirket verilerinin bir kısmının şifrelendiği ve veri sorumlusundan fidye talep edildiği,
  • İhlalin 13.04.2024 tarihinde başladığı ve 22.04.2024 tarihinde tespit edildiği,
  • İhlalden etkilenen kişisel veri kategorilerinin; kimlik, iletişim, lokasyon, özlük, hukuki işlem, müşteri işlem, fiziksel mekân güvenliği, işlem güvenliği, risk yönetimi, finans, mesleki deneyim, pazarlama, görsel ve işitsel kayıtlar olduğu,
  • İhlalden etkilenen özel nitelikli kişisel veri kategorilerinin; kılık ve kıyafet, sağlık bilgileri, biyometrik veri, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleri olduğu,
  • İhlalden etkilenen kişi ve kayıt sayısının tespit edilemediği,
  • İhlalden etkilenen ilgili kişi gruplarının; çalışanlar, müşteriler ve potansiyel müşteriler olduğu,
  • İlgili kişilerin, [email protected] kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi aracılığıyla veri ihlali hakkında bilgi alabilecekleri

bilgilerine yer verilmiştir.

Konuya ilişkin inceleme devam etmekle birlikte, Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 02.05.2024 tarih ve 2024/695 sayılı Kararı ile söz konusu veri ihlal bildiriminin Kurumun internet sitesinde ilan edilmesine karar verilmiştir.

Haber Kaynağı: KVKK Kamuoyu Duyurusu (Veri İhlali Bildirimi)

Siber Güvenlik, Dijital Dönüşüm, MSSP, Sızma Testi, KVKK, GDPR, ISO 27001, ISO 27701 ve DDO Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi başlıklarıyla ilgili teklif almak için lütfen tıklayın.

.

 

İçerik Hakkında:
KVKK tarafından yayınlanan dört yeni veri ihlali bildirimi, Abi International Dış Ticaret, Akıl Plastik Sanayi, Armoni Pazarlama ve Hamra Global Dış Ticaret şirketlerinin siber saldırı sonucu veri ihlali yaşadığını ve ilgili kişilere fidye talep edildiğini özetlemektedir. İhlalden etkilenen kişi grupları arasında çalışanlar, müşteriler ve potansiyel müşteriler bulunmaktadır. Detaylar içeriğimizde.
Sosyal Medyada Paylaş:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram