20 Nis, 2021

APT29 Tehdit Aktörlerinin En Çok Kullanmış Olduğu Saldırı Yöntemleri 

Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA), Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenlik Ajansı (CISA) ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI),  SVR’ın (Rusya Dış İstihbarat Servisi) desteklemiş olduğu düşünülen APT29 hacker grubunun bilinen beş güvenlik açığından sıkça yararlandığını açıkladı. 

APT29 yani Cozy Bear ve The Dukes isimli siber tehdit aktörleri olarak tanınan hacker grubunun exploit etmiş olduğu zafiyetler CVE veri tabanında listelenmiştir. 
CVE listeleri şu şekildedir: 

 

Saldırganların kullanmış olduğu teknikler; 

  • Public olmuş güvenlik açıklarını kullanırlar: Düşmanlar, istenmeyen veya beklenmeyen davranışlara neden olmak için yazılım, veri veya komutlar kullanarak İnternet’e bağlı bir bilgisayardaki veya programdaki bir zayıflıktan yararlanmaya çalışırlar. 
  • Harici uzaktan hizmetlerden yararlanırlarSiber tehdit aktörleri, başlangıçta bir ağa erişmek ve / veya bir ağ içinde kalmak için dışarıya bağlı uzak hizmetleri kullanabilir. VPN’ler, Citrix ve diğer erişim mekanizmaları (özellikle RDP) gibi uzak hizmetler, kullanıcıların harici konumlardan dahili kurumsal ağ kaynaklarına bağlanmasına olanak tanır. 
  • Kullanıcıların, veri veya sistem uzlaşması amacıyla nihai tüketici tarafından alınmadan önce ürünleri veya ürün teslimat mekanizmalarını manipüle edebilir. 
  • Default hesaplar kullanmak: Rakipler, erişim elde etmenin veya izinleri yükseltmenin bir yolu olarak mevcut hesapların kimlik bilgilerini elde edebilir ve kötüye kullanabilir. 
  • Siber tehdit aktörleri, kimlik bilgilerini toplamak amacıyla yazılım güvenlik açıklarından yararlanabilirler. 
  • Sahte web kimlik bilgileri: Saldırgan geçerli bir SAML belirteç imzalama sertifikasına sahipse, herhangi bir izin talebi ve yaşam süresiyle SAML belirteçlerini taklit edebilir. 

NSA, CISA ve FBI beş güvenlik açığıyla ilgili Uzlaşma Göstergeleri (IOC’ler) için ağlarını kontrol etmeye teşvik ediyor.  

Kaynak:
nsa.gov


Siber Güvenlik, Dijital Dönüşüm, MSSP, Sızma Testi, KVKK, GDPR, ISO 27001, ISO 27701 ve DDO Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi başlıklarıyla ilgili teklif almak için lütfen tıklayın.

İçerik Hakkında:
Sosyal Medyada Paylaş:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

İlgili Yazılar