03 Nis, 2020

NAC – Ağ Erişim Kontrolü Teknolojisi : Nerede, Kim, Ne ve Ne Zaman

Son dönemde evden çalışmanın çok fazla yaygınlaşması ile şirketlerin ağ güvenliği altyapılarını etkin bir otomasyonla ve şirket güvenlik politikaları ile uyumlu şekilde yönetebilecekleri çözümler daha çok önem ve değer kazanıyor. Ek olarak sürekli yaygınlaşan BYOD ile, çalışanlar kendi cep telefonu, tablet veya bilgisayarları ile şirket ağ altyapısını ve bulut sistemleri üzerindeki kurumsal yazılımları çok daha fazla kullanır duruma geliyorlar.  Böylesi bir dönemde neredeyse tüm cihazlar sistemlere uzaktan erişim sağladığı için mevcudiyeti daha da kritik hale gelen NAC – Ağ Erişim Kontrolü teknolojisini ele almak istedik.

 

NAC çözümü; ağ altyapısına bağlanan her şey için gelişmiş görünürlük, kontrol ve otomatik yanıt imkanı sağlayarak güvenlik altyapısının iyileştirilmesini ve geliştirilmesini sağlar. Ek olarak IoT (Nesnelerin İnterneti) tehditlerine karşı koruma sağlayarak geniş bir portföyle üçüncü taraf cihazların kontrolünü mümkün kılar ve ağ olaylarına ilişkin otomatik yanıtları organize eder.

NAC çözümleri, ağ altyapınızda ne gibi cihazlar olduğunu doğru ve kesin olarak belirleyebilmek amacıyla, birçok kaynaktan topladığı bilgileri kullanarak, ağınızdaki akıllı olmayan cihazlar dahil tüm cihazların detaylı profillerinin oluşturulmasını sağlar ki bu da genel olarak ağ güvenliği yönetiminin daha kontrollü ve kolay hale gelmesini sağlar.

Yüzlerce ağ ekipman üreticisinin ağ ürünlerini kapsayacak şekilde; ağ segmentasyon politikalarını ve switch’ler ile kablosuz ağ ürünlerindeki konfigürasyon değişikliklerini NAC sistemlerine otomatik uygulatabilmek hayatımızı kolaylaştırır.  Gelişmiş entegrasyon kabiliyetleri sayesinde, güvenlik altyapısının oldukça heterojen olduğu kurumlarda dahi, etkin bir koruma sağlar ve sizin ofiste olmadığınız zamanlarda bile ağ güvenliğini güvence altına alır.

NAC teknolojisi; geniş bir portföyü kapsayan güvenlik altyapı sistemleri, güvenlik duvarları, kimlik doğrulama ve dizinler, mobil cihaz yönetimi, uç nokta güvenliği gibi çözümler ile geniş ve kapsamlı entegrasyon kabiliyetleri sunarak ağ altyapısında benzersiz görünürlük ve kontrol sağlar.  Böylelikle neredeki sisteme, kim bağlanmış, ne bağlanmış ve ne zaman bağlanmış gibi soruların yanıtlarını vermek çok kolay hale gelir.

 

NAC sayesinde ağınızdaki güvenlik tehdidi barındıran olayların yayılmasından önce en hızlı yanıt süreleri ile birkaç saniye içinde otomatik olarak tepki vermeniz mümkün olur. NAC ile geniş bir yelpazedeki özelleştirilebilir otomasyon seti politikaları kullanımınıza sunulduğu için, belirlediğiniz ağ davranışları sistem tarafından tespit edildiğinde istediğiniz konfigürasyon değişikliklerinin anında tetiklenerek uygulanabilmesini sağlayabilirsiniz.

Kullanıcı trafiği odaklı olmayan bir NAC çözümünün kurumunuzda merkezi olarak konumlandırılması ve tüm uzak lokasyonlarınızı merkezden yönetebilmesi sayesinde şirketinizin ağ güvenliği yapısı yüksek görünürlük ve etkin kontrol kabiliyeti kazanacaktır.


Siber Güvenlik, Dijital Dönüşüm, MSSP, Sızma Testi, KVKK, GDPR, ISO 27001, ISO 27701 ve DDO Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi başlıklarıyla ilgili teklif almak için lütfen tıklayın.

İçerik Hakkında:
Sosyal Medyada Paylaş:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram